Grove View Apartments

A chapel has been converted into residential accommodation, with the polygonal masonry walls retained and rooms arranged beneath the steeply gabled roof. The original building was in a delapidated condition and had suffered subsidence. Re-construction involved a façade retention and piled underpinning work beneath the front wall. New needle-piling supports the existing foundations and a lightweight steel frame is inserted within the perimeter walls. Pre-cast concrete floors provide excellent acoustic insulation between the residential units.

Grove View Apartments

A chapel has been converted into residential accommodation, with the polygonal masonry walls retained and rooms arranged beneath the steeply gabled roof. The original building was in a delapidated condition and had suffered subsidence. Re-construction involved a façade retention and piled underpinning work beneath the front wall. New needle-piling supports the existing foundations and a lightweight steel frame is inserted within the perimeter walls. Pre-cast concrete floors provide excellent acoustic insulation between the residential units.