Wood Lane

A small, tall family house is set on the brow of Highgate Hill. Spacious living accommodation and a mezzanine open to the south with views of the Thames Valley. The new structure comprises a plinth of conventional load-bearing brickwork supporting concrete floors. Onto this base a timber shell enclosure is assembled from panels carefully sized to fit the confined site and access. The external skin is epoxy resin coated plywood stiffened with softwood bearers. The south apex of the building is completed with a pleated glass conservatory.

Wood Lane

A small, tall family house is set on the brow of Highgate Hill. Spacious living accommodation and a mezzanine open to the south with views of the Thames Valley. The new structure comprises a plinth of conventional load-bearing brickwork supporting concrete floors. Onto this base a timber shell enclosure is assembled from panels carefully sized to fit the confined site and access. The external skin is epoxy resin coated plywood stiffened with softwood bearers. The south apex of the building is completed with a pleated glass conservatory.